Ahad tak kemana-mana. Seperti biasa hobi di waktu bosan adalah memasak. heeh
Sekarang ni senang jek nak cari resepi. Semua di hujung jari je. Tapi ni tak dihujung jari pun.
Sebab mudah dan simple je. Mana yang ada je campak-campak.
Nak taknak masak jek kan.
Seperti biasa inti kentang kosong je. Tekak nak makan karipap kentang je.
Acara uli menguli hingga ke titisan darah. Untuk 500gram dapat 20 biji doh.
Size sederhana besar.
Inti karipap bila dikeringkan. Nak sedap letak udang kering.
Pergh..tapi laki den tak makan udang plak. Kuciwa
Mengelip karipap. Perlukan kepakaran. Byk kali failed mengelip.
Tapi usaha tangga kejayaan!
Sarapan hari ni. Dah jimat duit. Makan pun puas hati. Boleh makan banyak-banyak.
Baki simpan buat stok. Boleh tahan lama.
0 ulasan:
Catat Ulasan