Semalam kerajinan melampau...
Tersempat buat pavlova..
Sonang jek buat dia...
Sekelip mata tup-tup dah siap...
Telur putih 4 biji pukul sampai kembang...pastu tambah gula castor secawan pukul lagi sampai bahan tu kalau diangkat bertanduk...kira kalau angkat mangkuk tu bahan tu tak jatuh...
kemudian tambah tepung jagung 2 sudu yang dah ditapis..dan pukul sebati...
Tambah pula sesudu cuka makan dengan sesudu essen vanilla kacau sebati..
Tepek bahan tu atas kertas minyak mcm kat atas tu...jgn kasi leper-leperkan kasi tebal2 sikit bila tepek2 tu
Sebabnya nanti dah masak kat tengah tu nanti dia jatuh sikit...
Sebelum tu oven kasi panas dulu dalam 150 darjah selama 10 minit
Masukkan pavlova turunkan suhu seperti diatas dan masak ke 1 jam 20 minit...
Tadaa..dah siap biarkan pavlova tu dalam oven selama 20 minit kasi rehat jap pastu baru kuar..
Kali ni pavlova cantik dari sebelum ni...
Luarnya garing...wewuuwewuu
Ok letak whipped cream non-diary pastu campak2 stroberi..
Napa stroberi mahal bebenor??sepeket RM13
weeelaaaa..mahainyer! ayattakpuashati
Tengok cantik jek.. puuii puji diri sendiri tak tahan
Tapi memang cantik naik pun...kekekee
Omputih kata prektis make perfect..ok dah boleh bukak kedai dah...
0 ulasan:
Catat Ulasan